Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Wat is een liquiditeitsbegroting en hoe stel ik deze op?

Bedrijven focussen nog te vaak alleen maar op de balans of winst- en verliesrekening naar de hoeveelheid winst die wordt gemaakt. Je wilt als onderneming juist vooruit kunnen kijken, zodat je weet of je de maandelijkse facturen en rekeningen kunt blijven betalen en of het bedrijf goed kan blijven draaien. Met een liquiditeitsbegroting kijk je vooruit naar de financiële status van je bedrijf en kun je direct zien wanneer het slim is om bijvoorbeeld investeringen te doen. In dit artikel bespreken we wat een liquiditeitsbegroting is, waarom je deze nodig hebt en hoe je deze opstelt.

Wat is een grootboekrekening en welke moet ik gebruiken?

Ben je kortgeleden gestart met boekhouden? Dan zijn er waarschijnlijk een hoop boekhoudtermen die je tegenkomt waarvan je nog niet helemaal weet wat het is en wat je erover moet weten. Eén van zulke begrippen is ‘grootboekrekening’. Grootboekrekeningen zijn belangrijk bij het houden van overzicht van je boekhouding. In dit artikel bespreken we wat een grootboekrekening is, welke varianten er zijn en wanneer je deze gebruikt.

Beste software voor webwinkel in 2024: webshop software vergelijken

Over 20 jaar zal meer dan 90% van de wereldwijde aankopen online plaatsvinden. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer fysieke winkels overschakelen naar e-commerce om op de lange termijn te kunnen overleven. Heb je besloten om een webshop te beginnen? Dan is het kiezen van de juiste webwinkel software belangrijk. Er zijn inmiddels ontzettend veel softwarepakketten voor webshops op de markt, die verschillen per branche of niche. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten bij het kiezen van webwinkel software en vergelijken we aantal webwinkel softwarepakketten.

Beste boekhoudprogramma voor zzp'ers vergelijken

Ben je gestart als ondernemer en heb je tot nu toe altijd gekozen voor een doe-het-zelf-benadering voor de boekhouding? Voor een bepaalde tijd kan dit prima werken, maar er komt een moment dat er professionele ondersteuning van een boekhoudprogramma en boekhouder nodig is om een geordende en kloppende boekhouding te kunnen blijven voeren. Lees in dit artikel waarom het verstandig is om een boekhoudprogramma te gebruiken en vergelijk welk boekhoudpakket het beste bij je situatie past.

Accountantsverklaring bewindvoering nodig? Voldoe aan de kwaliteitseisen

Als bewindvoerder ben je verantwoordelijk voor het financiële beheer van je cliënten. Een bewindvoerder heeft met veel verschillende plichten en belangen te maken. Daarom is het belangrijk dat de bedrijfsvoering op orde en aantoonbaar is. De Rijksoverheid heeft verschillende kwaliteitseisen opgesteld waaraan je als bewindvoerder moet voldoen. Benieuwd? Lees snel verder.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor zzp’ers

Als zzp’er kan het nog wel eens verwarrend zijn hoe de inkomstenbelasting werkt en hoe je deze kunt aanpassen. Er zijn een hoop verschillende aanslagen waar je rekening mee moet houden waardoor zaken al snel ingewikkeld kunnen worden. In dit artikel leggen we uit wat een voorlopige aanslag inkomstenbelasting is, wat premie volksverzekeringen zijn en hoe je de teruggaaf kan verminderen en/of aanpassen.