Vind je boekhouder voor
Volledige boekhouding

Vind je boekhouder voor
Volledige boekhouding

Boekhouder voor zzp

Stel je voor: je bent een zelfstandige professional, je eigen baas, en je geniet van de vrijheid om je eigen weg te gaan. Veel mensen overwegen om de overstap naar zzp’er te maken. Maar er is één ding dat altijd een uitdaging blijft: je financiën op orde houden. Dat is waar een goede boekhouder je bij helpt. Lees op deze pagina waarom een boekhouder onmisbaar is voor zelfstandige professionals zoals jij.

Op deze pagina:

Heb ik als zzp'er een boekhouder nodig?

Als zzp'er kun je veel voordelen halen uit de expertise van een boekhouder. Ze zijn niet alleen in staat om je te helpen bij het begrijpen van complexe financiële zaken, maar kunnen ook belastingvoordelen maximaliseren en je administratieve last verlichten. Kortom, ze zijn je partner in het beheren van je financiële zaken, zodat je je kunt richten op wat je het liefste doet.

Boekhouder voor zzp inkomstenbelasting

Als ondernemer betaal je inkomstenbelasting over de nettowinst van je onderneming. Iedere ondernemer voor de inkomstenbelasting moet hier een aangifte van doen. De hoogte van deze belasting hangt af van de hoogte van de nettowinst en is dus voor iedere ondernemer anders. Hoe meer winst je maakt, hoe meer inkomstenbelasting je moet betalen.

Een van de grootste uitdagingen voor zzp'ers is het begrijpen van de complexe inkomstenbelastingregels. Wanneer het aankomt op inkomstenbelasting, kan een boekhouder ervoor zorgen dat je geen aftrekposten mist en dat je financiële zaken optimaal worden behandeld.

inkomstenbelasting zzp 

Zzp administratie en aangiftes uitbesteden

Nauwkeurig bijhouden van je financiële administratie en belastingaangiftes is een hoeksteen van succesvol ondernemerschap. Het is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het geeft je ook waardevolle inzichten in de financiële gezondheid van je onderneming. 

Een goede boekhouder voor zzp helpt je om je financiële gegevens op orde te houden, transacties te categoriseren, facturen te maken en ervoor te zorgen dat je voldoet aan alle fiscale verplichtingen. Bovendien mis je geen enkele belastingaangifte meer.

Tip: installeer de Btw-Alert app op je telefoon. Deze app stuurt een notificatie als het tijd is om aangifte te doen. Ook zet de app een herinnering in je agenda.

Jaarrekening zzp

Iedere rechtspersoon in Nederland is wettelijk verplicht om jaarlijks een jaarrekening te deponeren bij de Kamer van Koophandel. De jaarrekening is een overzicht van de financiële status van je onderneming in het afgelopen boekjaar. De jaarrekening bestaat uit de balans en de winst- en verliesrekening. Hoe groter je onderneming is, hoe meer financiële informatie je openbaar moet maken in de jaarrekening. Zo moet een grotere onderneming bijvoorbeeld ook een jaarverslag en controleverklaring deponeren. 

Financiële rapportages

Naast het deponeren van de jaarrekening, zul je ook de bijbehorende tussentijdse financiële overzichten van je boekhouder of accountant ontvangen. Tussentijdse rapporten vormen samen met de jaarrekening een samenhangend geheel.  

Tussentijdse rapportages zijn cijfers die je elke maand of ieder kwartaal ontvangt. Zo zie je als ondernemer niet alleen aan het einde van het jaar, maar ook gedurende het jaar hoe de financiële zaken ervoor staan. Dankzij de tussentijdse cijfers heb je meer tijd om tijdig bij te sturen en kun je beter inhaken op de actualiteit. Ook veranderingen in behoeften van je klanten worden sneller zichtbaar, waardoor er nieuwe kansen ontstaan. 

boekhouder zzp 

Facturen en offertes maken als zzp’er

Het correct opstellen van facturen en offertes is belangrijk voor iedere zelfstandige ondernemer. Het is niet alleen een professionele manier om met klanten te communiceren, maar het zorgt er ook voor dat je betaald wordt voor je geleverde diensten. Bij het opstellen van een factuur is het belangrijk om alle relevante details op te nemen, zoals je bedrijfsinformatie, klantgegevens, een duidelijke omschrijving van de geleverde diensten, de prijs en de betalingsvoorwaarden.

Offertes zijn even belangrijk omdat ze potentiële klanten een overzicht bieden van wat je kunt bieden en tegen welke kosten. Door zorgvuldig te werken aan deze documenten, kun je professionaliteit uitstralen en ervoor zorgen dat je financiële transacties soepel verlopen, wat uiteindelijk bijdraagt aan het succes van je zzp-onderneming.

Kosten Boekhouder voor zzp

 Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het inhuren van een boekhouder voor zzp. De gemiddelde kosten van een boekhouder voor zzp, wanneer je de diensten per uur afneemt, variëren tussen 65 euro per uur voor een boekhouder met enkele jaren ervaring en 100 euro per uur voor een zeer ervaren boekhouder.

We behandelen de kosten in detail in onze blogpost ‘Wat kost een boekhouder?’. Het is belangrijk om te begrijpen hoe deze kosten zich verhouden tot de voordelen die je krijgt door een boekhouder in te schakelen. Vergelijk verschillende boekhouders om te kijken welke boekhouder en prijs het beste bij jou matcht.

 

Volledige boekhouding voor zzp-onderneming uitbesteden

Ben je op zoek naar een goede boekhouder voor zzp die de complete boekhouding verzorgt? De boekhouders in ons netwerk ontzorgen je graag van je boekhouding. Vul via onderstaand formulier je aanvraag in, dan nemen we binnen 24 uur (op werkdagen) contact met je op om je wensen voor een boekhouder te bespreken. Op basis hiervan matchen we je aan geschikte boekhouders in je regio. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als zelfstandig ondernemer. 

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.