Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Wat is een exploitatiebegroting en hoe stel ik deze op?

Een exploitatiebegroting is belangrijk bij het vooruit kijken naar de financiële status van je bedrijf. Met deze begroting kun je voor de komende drie jaren inzichtelijk krijgen met welke verwachte winst of verlies je onderneming krijgt te maken. In dit artikel bespreken we wat een liquiditeitsbegroting is, waarom je deze nodig hebt en hoe je deze opstelt.

Kan een eenmanszaak personeel aannemen?

Een groot deel van de ondernemers lost een toename in werk op door zelf meer uren te maken. Toch kan het hebben van personeel een uitkomst zijn om de werkdruk te beperken en de kwaliteit te waarborgen. Lees hier of personeel aannemen voor uw onderneming de juiste keuze is en waar u op moet letten bij het aannemen van uw eerste medewerker.

Vof oprichten: wat kost het en wat komt er bij kijken?

Denk je erover na om een Vennootschap onder Firma (vof) op te richten? Het aantal vof’s in Nederland neemt de laatste jaren gestaag toe. In het vierde kwartaal van 2023 waren er al meer dan 170.000 vof’s bijgekomen (bron: CBS). Er zijn enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij de oprichting. Lees in dit artikel hoe je een vof kunt oprichten, wat de voor- en nadelen van een vof zijn en welke kosten er bij komen kijken.

Boekhouden voor stichting of vereniging: alles wat je moet weten

Heb je een maatschappelijk doel en wil je dit graag realiseren? Dan kun je ervoor kiezen om een stichting op te richten. Je kunt een stichting alleen oprichten, of met andere personen. In dit artikel gaan we in op aspecten rondom het oprichten van een stichting en wat er komt kijken bij de administratie van een stichting.

Waardebepaling van je bv of eenmanszaak - Bedrijfsovername advies van fiscalist

Ben je van plan om je bedrijf te verkopen? Of gaat er een bedrijfsovername plaatsvinden? Het is niet eenvoudig om de waarde van een bedrijf te bepalen. In dit artikel gaan we er verder op in hoe je de waarde van je bedrijf kunt berekenen, met welke fiscale aspecten je rekening moet houden, welke bedrijfswaardering methoden er zijn en hoe we je bij de bedrijfsovername kunnen helpen.

Hoe kan ik mijn eigen bedrijf stoppen? Volg dit stappenplan

Ben je van plan om te stoppen met je eenmanszaak, vof of bv? Dan moet je je uitschrijven bij de KvK. Daarna reken je fiscale zaken af met de Belastingdienst. Er zijn verschillende stappen die je moet doorlopen om je bedrijf stop te zetten. Denk onder andere aan het verwerken van openstaande facturen en het aanvragen van een uitkering. We doorlopen de stappen in dit artikel.