Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Een goede offerte maken zzp: offerte maken voorbeeld

Ben je onlangs gestart als zzp’er en van plan om de eerste offerte de deur uit te sturen? Een eerste offerte opstellen kan best lastig zijn. De offerte moet er tiptop in orde uitzien, want de uitstraling en inhoud van de offerte kan een potentiële klant doen overtuigen of juist laten afhaken. In dit artikel bespreken we waar een goede offerte aan moet voldoen en laten we een voorbeeld zien van hoe een goede offerte uitziet.

Dit is het verschil tussen een zzp’er, eenmanszaak en freelancer

De termen zzp (zelfstandige zonder personeel), eenmanszaak en freelancer worden vaak door elkaar gebruikt. Toch zijn er diverse verschillen te benoemen hiertussen. In dit artikel gaan we in op de verschillen tussen een zzp’er, eenmanszaak en freelancer en de overeenkomsten ertussen.

Als zzp'er pensioen opbouwen in 2024: hoeveel pensioen sparen zzp?

Werken tot de AOW-leeftijd of toch liever vervroegd met pensioen? Als zzp’er bouw je geen pensioen op via de werkgever. Om te voorkomen dat je straks enkel leeft van de AOW (Algemene Ouderdomswet), moet je zelf iets voor je pensioen regelen. Maar hoe bouw je pensioen op als zzp’er? En hoe bereken ik hoeveel ik opzij moet zetten? We vertellen je er graag meer over in dit artikel.

Investeren in eigen bedrijf? Houd hier rekening mee

Als je een onderneming start, dan moet je meestal eerst geld uitgeven aan spullen die je nodig hebt om het bedrijf te kunnen starten. Wil je weten of een investering in je bedrijf verantwoord is? Met een goed voorbedacht plan zullen de bedrijfsinvesteringen zich door de tijd weer terugverdienen. Wij helpen je graag op weg met een aantal tips.

Uurtarief bepalen als zzp’er in 2024? Tips

Van plan om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan, maar heb je nog geen idee welk uurtarief je kan vragen? Je bent niet de enige. Het aantal nieuwe jonge ondernemers in Nederland neemt ieder jaar flink toe. Het vaststellen van het uurloon als zzp’er is één van de lastigste dingen bij het beginnen voor jezelf. Wij helpen je op weg met een aantal tips en tricks om het uurtarief te bepalen voor zelfstandige ondernemers.

Accountantskantoor verkopen of overnemen? Waardering kantoor bepalen

Ben je van plan om een accountantskantoor te kopen of verkopen? Het aantal te verkopen accountantskantoren is met de jaren flink toegenomen, onder andere door de vergrijzing. Lees in dit artikel waar je rekening mee moet houden als je een accountantskantoor gaat verkopen of overnemen.