Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Bedrijfsverzekeringen voor zzp’ers: bescherm je onderneming

Als je als starter aan de slag gaat zijn er een hoop dingen die je moet regelen, zo ook (bedrijfs)verzekeringen. Wat zijn mogelijke risico’s voor jou als zzp’er en welke verzekeringen zijn belangrijk om af te sluiten als startende ondernemer? Wij helpen je graag op weg en zetten de belangrijkste verzekeringen voor jou en je bedrijf op een rij.

Verschil beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid: welke verzekering voor zzp’ers?

Heb je te maken met beroeps- of bedrijfsaansprakelijkheid? Er is nog wel eens verwarring over het verschil tussen beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid. Wat houdt aansprakelijkheid in en wat zijn de verschillen tussen de twee soorten aansprakelijkheid? Welke verzekering heb ik nodig en hoe kan ik mijn risico’s als zzp’er beperken?

Stappenplan: bedrijf starten in het buitenland vanuit Nederland

Andere cultuur, betere weersomstandigheden, een hoop nieuwe kansen.. Denk je erover na om een bedrijf te starten in het buitenland? Voor steeds meer ondernemers klinkt dit idee aanlokkelijk. Toch is ondernemen in het buitenland vooral heel hard werken. Er komen een hoop stappen bij kijken om een onderneming buiten Nederland op te richten. In dit artikel benoemen we een aantal belangrijke stappen en regels waar je rekening mee moet houden bij het starten van een bedrijf in het buitenland.

Zakelijke rekening openen? Beste bank voor zzp'ers [2024]

Met een zakelijke rekening kun je de zakelijke inkomsten en uitgaven overzichtelijk scheiden en kun je alles vanaf één rekening betalen. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het openen van een zakelijke rekening, van de beste zakelijke bank tot aan de goedkoopste zakelijke rekening voor zzp’ers.

Overstappen van boekhouder of accountant in juni 2024?

Het overstappen van nieuwe boekhouder of accountant kan snel, veilig en deskundig. In dit artikel leggen we stap voor stap uit welke stappen er allemaal plaatsvinden en waar je als ondernemer rekening mee moet houden voor en tijdens de overstap.

Beantwoord: uw brandende vragen over Dropshipping in Nederland

Dropshipping wordt gezien als een manier om snel geld te verdienen en is vooral populair onder jongeren. Welke producten moet ik gaan verkopen als dropshipper? Hoe vind ik een geschikte leverancier en wat is nu het verschil tussen dropshipping en affiliate marketing? We leggen het in dit artikel graag aan u uit.