Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

What is the difference between BV, NV and holding?

Planning to set up a company? Then the first thing you need to do is choose a business form. In the Netherlands there are all kinds of business forms including: eenmanszaak, VOF, but also the BV (private limited company) and NV (public limited company). Although the BV and NV look alike, they are different. In this article, we will discuss what a BV, NV and holding is, what their differences and similarities are and what is best suited for your business.

Wat zijn voor- en nadelen van een BV?

Gaat u een bedrijf beginnen? Of bent u benieuwd of het gunstig is om uw huidige bedrijfsvorm om te zetten naar een BV? Het kiezen van de geschikte rechtsvorm blijft een lastige keuze. We bespreken in dit artikel de voordelen en nadelen van een BV.

Inschrijven Handelsregister? Alles over online registreren bij KvK

Bent u van plan een onderneming te starten? Dan is de eerste stap altijd om zich in te schrijven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel (KvK). Pas na uw registratie bij de KvK mag u zich officieel een ondernemer noemen. In dit artikel gaan we erop in wat een handelsregister is, wanneer u zich moet registreren bij de KvK en hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Een eigen bedrijf starten: welke rechtsvorm kies ik?

Van plan om een onderneming te starten? En weet u nog niet zo goed welke rechtsvorm u moet kiezen? We helpen u graag bij het maken van een geschikte keuze. In dit artikel gaan we in op welke rechtsvormen er zijn en wat de verschillen hiertussen zijn. Ook bespreken we waar u op moet letten bij het kiezen van een rechtsvorm voor uw onderneming.

Welke belastingvoordelen voor zzp’ers zijn er?

Ga je aan de slag als zelfstandig ondernemer? Als zzp’er krijg je met verschillende regels voor belastingen en aftrekposten te maken. Er zijn gelukkig een hoop fiscale voordelen voor (startende) ondernemers. In dit artikel gaan we in op wat belastingvoordelen en aftrekposten zijn en voor welke startersvoordelen je in aanmerking komt.

Hoe lang administratie bewaren van mijn bedrijf? Dit is de Bewaarplicht

Een goede administratie helpt je niet alleen beter op weg in je geldzaken, maar helpt ook om financiële problemen te voorkomen. Het is wettelijk verplicht om als ondernemer de boekhouding te bewaren. Wat je moet bewaren en hoe lang je dit moet bewaren, verschilt per type administratie. Vraag je je ook wel eens af wat de beste manier is om uw administratie te bewaren? En ben je benieuwd hoe lang je de administratie nu écht moet bewaren? Lees dan snel verder. We gaan in dit artikel verder in op de fiscale bewaarplicht van administratie voor ondernemers.