Wel of geen boekhouder inhuren? Ontdek de voordelen voor uw onderneming

3 minuten leestijd
Laatst bijgewerkt op 05-07-2023

U bent (onlangs) gestart als ondernemer, heeft de eerste facturen verstuurd en uw klantenbestand groeit steeds verder. Het wordt alsmaar drukker met ondernemen, maar ook de boekhouding begint zich nu op te stapelen. ‘Heb ik wel of geen boekhouder nodig?’ - Dat is een vraag die waarschijnlijk in u opkomt en die wij vaak voorbij zien komen.

Veel startende ondernemers gaan ervan uit dat ze alle boekhouding makkelijk zelf kunnen bijhouden. Echter, een boekhouder inschakelen zorgt voor meer voordelen dan u vooraf misschien had verwacht! Lees verder om erachter te komen wat de voordelen zijn van het inhuren van een boekhouder voor uw onderneming.

Op deze pagina:

Complexiteit van de volledige boekhouding aanpakken

Het voeren van de boekhouding kan een behoorlijk complexe en tijdrovende taak zijn. Boekhouding gaat niet alleen over het bijhouden van inkomsten en uitgaven, maar omdat veel meer aspecten. Denk hierbij aan facturering, financiële rapportages en belastingaangiftes. Dit zijn slechts enkele zaken waar u rekening mee moet houden. 

Een professionele boekhouder heeft de ervaring en kennis in huis om de complexiteit van uw volledige boekhouding aan te pakken. Door een boekhouder in te huren wordt de boekhouding op een professionele en nauwkeurige manier verzorgd.

boekhouder inhuren

boekhouder bespaart tijd

Meer tijd en focus

Als ondernemer heeft u het waarschijnlijk ontzettend druk. U bent klanten aan het werven, uw dienstverlening aan het uitvoeren en tegelijkertijd houdt u zich bezig met het bijhouden van de boekhouding. De boekhouding kost veel tijd, deze kostbare tijd zou u liever willen besteden aan het laten groeien van uw onderneming en het werven van nieuwe klanten.

Als u ervoor kiest om de boekhouding uit te besteden aan een professional, dan heeft u alle tijd om zich te focussen op uw kernactiviteiten. Het inhuren van een boekhouder geeft u niet alleen meer tijd, maar ook meer rust in uw hoofd, wetende dat de financiële zaken in goede handen zijn.

 

Juridische problemen en boetes voorkomen

Dat boekhouding verplicht moet worden bijgehouden is één ding, maar het moet ook op een nauwkeurige manier worden gedaan. Verkeerde belastingaangiftes of onjuiste financiële rapporten kunnen leiden tot juridische problemen of het verlies van geld. Ook kan de Belastingdienst boetes uitdelen. 

Een goede boekhouder helpt u om financiële gegevens op de juiste manier te verwerken zodat u eventuele boetes door de Belastingdienst voorkomt en niet in juridische problemen verzeild raakt.

boekhouder vinden

boekhouder belastingregels

Voldoen aan belastingen en wettelijke verplichtingen

Als ondernemer moet u voldoen aan de belastingwetten en regels. Gezien de wettelijke verplichtingen voortdurend veranderen, kan het behoorlijk complex zijn om dit bij te houden. Toch is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwe regels en voorschriften. Zoals we hierboven al aangaven is er een grote kans dat u in de problemen komt met de Belastingdienst of geld verliest als u niet voldoet aan de wettelijke regels.

Een professionele boekhouder biedt u de kennis en ervaring om op de hoogte te blijven van belastingwetten en helpt u om belastingaangiftes tijdig en correct in te dienen. Daarnaast kan een boekhouder u begeleiden bij het naleven van de wettelijke belastingregels, zoals het voldoen aan rapportagevereisten.

Besparing van kosten op de lange termijn

Naast dat het inhuren van een boekhouder u een hoop tijd bespaart, helpt een boekhouder u ook op de lange termijn flink wat kosten te besparen. Initieel kost het inhuren van een boekhouder natuurlijk geld, maar vergeet niet dat een professionele boekhouder u helpt om fiscale voordelen zo efficiënt mogelijk te benutten en mogelijke kostenbesparingen te ontdekken. 

De boekhouders in ons netwerk geven u graag een beter inzicht in de kostenstructuur, verbeterpunten en financiële trends van uw onderneming. Dit geeft u waardevolle inzichten waarmee u kosten kunt beheersen en uw bedrijf verder kunt laten groeien.

boekhouder vinden

boekhouder belastingregels

Vertrouwelijkheid van gegevens

Financiële informatie is gevoelige informatie en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze vertrouwelijk wordt behandeld. Een professionele boekhouder is gebonden aan strikte ethische normen en vertrouwelijkheidsregels. Ze zullen de nodige maatregelen nemen om de vertrouwelijkheid van je financiële gegevens te waarborgen.

Beschikbaarheid van boekhouders

Daarnaast denken ondernemers nog wel eens dat er alleen ‘fulltime’ samenwerkingen mogelijk zijn met een boekhouder. Echter, dat is niet het geval:

U kunt zelf een groot deel van de boekhouding uitvoeren, maar kiest er bijvoorbeeld voor om de btw-aangiftes uit te besteden.
U voert de boekhouding geheel zelf en vraagt om controles of rapportages bij de jaarafsluiting.
U kunt ervoor kiezen alle administratie uit te besteden.  

We kunnen u aan een geschikte boekhouder helpen indien u:

  • Ingeschreven staat bij de KVK
  • Een omzetindicatie kunt aangeven
  • Hulpt zoekt met de boekhouding
  • Wilt overstappen van boekhouder

Nog geen KVK inschrijving of slechts een enkele vraag? Dan raden we u aan om zelf direct in uw omgeving op zoek te gaan naar een kantoor.

Ook interessant:

Wel of geen boekhouder?

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen biedt het inhuren van een boekhouder vele voordelen. Bij Boekhouders.nl begrijpen we hoe waardevol een betrouwbare boekhouder is voor uw bedrijf. We hebben een groot netwerk van ervaren boekhouders die u graag verder helpen met de boekhouding van uw bedrijf en het naleven van de wettelijke regels. 

Vul het aanvraagformulier hieronder in en dan nemen we vandaag nog (tijdens openingstijden) telefonisch contact met u op om uw boekhoudkundige behoeften te bespreken.

Begin mijn aanvraag (100% vrijblijvend)

4,6
130 beoordelingen
Werkzaamheden
Bedrijfsvorm*
Bedrijfsleeftijd
Beveiligde verbinding
Vraag gratis een offerte aan!

Onze dienst is geheel gratis en vrijblijvend voor jou als ondernemer.