Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Eenmanszaak met personeel: hoe neem ik iemand in dienst?

Loopt je onderneming goed en krijg je het werk niet meer allemaal zelf geregeld? Dan wordt het tijd om vanuit je eenmanszaak je eerste werknemer aan te nemen. Spannend! Er komt een hoop kijken bij het aannemen van personeel als zelfstandig ondernemer. Maar geen zorgen, er gingen je al meer dan een miljoen ondernemers voor. In dit artikel bespreken we waar je op moet letten als je werkgever wordt en hoe je je capaciteit kunt uitbreiden.

Verschil tussen BV en NV: alles wat je moet weten

Twijfelt u wat beter is voor uw onderneming, een BV (Besloten Vennootschap) of een NV (Naamloze Vennootschap)? Vaak wordt gedacht dat NV’s alleen geschikt zijn voor grote ondernemingen. Het komt in de praktijk dan ook niet vaak voor dat een mkb-bedrijf wordt gedreven vanuit een NV. Toch is er meer mogelijk dan u in eerste instantie misschien denkt. Kom er in dit artikel achter wat de verschillen tussen een BV en NV zijn en of het aantrekkelijk is om uw BV om te zetten naar een NV.

Hoe vind ik meer zzp opdrachten? 5 tips

Ben je kortgeleden gestart als zelfstandig ondernemer en zoek je nieuwe zzp opdrachten? Het vinden van nieuwe (freelance) opdrachten en klanten is als startende ondernemer noodzakelijk. Naast netwerken zijn er nog veel andere manieren waarop je opdrachten kunt vinden, zoals via speciale websites of adverteren via social media. In dit artikel bespreken we vijf handige tips die je als (startende) zzp’er helpen met het vinden van nieuwe opdrachten en klanten.

Wanneer is een management BV interessant?

Wilt u de directietaken van uw BV fiscaal voordelig uitvoeren? Of wilt u een BV aanstellen als directeur in plaats van een natuurlijk persoon? Dan is een management BV interessant voor u. In dit artikel gaan we onder andere in op wat een management BV is en wat de voordelen hiervan zijn.

Opening a business bank account in the Netherlands in 2024: best choices

Just started your business? Then having a business account is very convenient. With a business account, you can keep your business income and expenses organized, and you can pay for everything from one account. In this article, we will discuss everything you need to know about opening a business account, from the best business bank to the cheapest business account for self-employed people.

Hoe rittenregistratie bijhouden? Alles wat je moet weten

Rijd je in een auto van de zaak? En wil je rittenregistratie bijhouden voor de Belastingdienst? We snappen dat je liever geen bijtelling betaalt over de auto van de zaak en dat je de zakelijke kilometers op een overzichtelijke manier wilt registreren. Maar hoe werkt een rittenregistratie? En welke eisen stelt de Belastingdienst? Lees hier alles over rittenadministratie.