Blog

Wij begrijpen dat je als ondernemer dagelijks tegen financiële vraagstukken aanloopt die de boel vertragen. Blijf via onze blogs op de hoogte van belangrijke onderwerpen, wijzigingen en trends in de financiële sector. We plaatsen regelmatig nieuwe berichten over van alles wat te maken heeft met accountancy, boekhouding en het ondernemersleven.

Wat zijn aanloopkosten voor starters en welke zijn aftrekbaar?

Gaat u binnenkort een bedrijf starten of heeft u kortgeleden een bedrijf gestart? Kijk dan eens goed naar de aanloopkosten die u als startende ondernemer maakt. Waarschijnlijk zijn er verschillende kosten die u bij de Belastingdienst kunt aftrekken. Lees hier wat aanloopkosten zijn, welke aanloopkosten aftrekbaar zijn en hoe u deze boekt.

Stichting administratiekantoor (STAK): wat is het en waarom oprichten?

Er zijn verschillende redenen voor het oprichten van een stichting administratiekantoor, ook wel STAK genoemd. De voornaamste reden is om de aandelen te beheren. De winst wordt gedeeld terwijl u zelf het stemrecht behoudt. We gaan in dit artikel verder in op wat een STAK is, of een STAK voor u interessant is en hoe u deze stichting kunt oprichten.

Advantages of outsourcing bookkeeping or accounting services

For a start-up (zzp or eenmanszaak), bookkeeping is often still manageable. Is your business growing fast? Or are you moving to a limited liability company (BV)? Then the bookkeeping involves a lot more, and it is better to outsource it. Why outsource accounting services? In this article, we list 10 advantages of outsourcing your bookkeeping or accounting in the Netherlands.

How much does it cost to hire a bookkeeper in the Netherlands in 2024?

What does a bookkeeper cost for a self-employed person, a proprietorship, a private limited company or freelancer? In this article we discuss what a bookkeeper costs (per hour, month, quarter), the activities that a bookkeeper can take care of for you, whether it is mandatory to have a bookkeeper and finally the (dis)advantages of outsourcing bookkeeping.

Zakelijk internet vergelijken zzp: waar een abonnement voor ondernemers afsluiten?

Als zakelijke klant heeft u andere doelen en wensen dan een particuliere klant. Als ondernemer is een stabiele en veilige verbinding extra relevant. Zonder een stabiele internetverbinding kunt u niet uw dagelijkse werkzaamheden uitvoeren. Als u een bedrijf opstart, dan is het hebben van een zakelijke rekening onmisbaar. Lees in dit artikel waarom het nemen van zakelijk internet van belang is, wat het kost om dit af te sluiten en welke aanbieder voor u interessant is.

Wanneer ben ik ondernemer voor de btw? Veelgestelde vragen

Niet iedereen die een eigen onderneming start is ondernemer voor de btw. Er zijn bepaalde eisen waaraan een ondernemer moet voldoen. Nadat u zich als ondernemer heeft aangemeld, beoordeelt de Belastingdienst of u aan deze eisen voldoet. En wanneer bent u dan ondernemer voor de wet? Kom erachter in deze blog.